Introductie Wouter Hoogeveen (JSC)

Introductie Wouter Hoogeveen (JSC)

Mijn naam is Wouter Hoogeveen. Ik ben sinds 1 september de Jeugdsportcoördinator van HBV The Jumpers vanuit Stichting Werkgevers Sportclubs Den Haag.

Eerst even iets over mezelf. Ik ben Wouter, 23 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk bij Leiden vandaan. Toen ik 10 jaar oud was ben ik begonnen met basketball en hier uiteraard nooit meer vanaf gekomen. In mijn tweede seizoen kreeg ik al direct de kans om mij te bewijzen in het eerste mini-team van BS-Leiden om landelijk te gaan spelen. Vervolgens heb ik alle jeugdselecties doorlopen van ZZ-Leiden, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in 2011 met U18.

Vanwege een tekort aan perspectief op speeltijd in combinatie met de studie waar ik toen aan ging beginnen, Sport Management en Ondernemen, heb ik besloten om een stapje terug te doen. Tegelijkertijd ben ik coach geworden. Ik ben bij BS-Leiden begonnen met meisjes U16. Dit team speelde landelijk waarvoor ik direct genoodzaakt was om een BT-3 cursus af te ronden, om zo gediplomeerd training te kunnen geven. Dit heb ik binnen een jaar succesvol afgerond.
Tevens heb ik hier contacten opgedaan om na een jaar al een aanbieding te krijgen van Grasshoppers, een vereniging die bekend staat om één van de beste meidenlijnen van het land. Hier ben ik nu drie jaar later nog steeds actief. Niet geheel zonder succes. De afgelopen twee jaar heb ik met mijn team vier grote prijzen gepakt. Twee keer Nederlands kampioen en twee keer de nationale beker gewonnen. Ook dit jaar is dit weer het doel.

Als jeugdsportcoördinator maak ik de Haagse jeugd enthousiast voor basketball door naschoolse clubclinics te geven. Daarnaast ondersteun ik het bestuur van HBV The Jumpers in allerlei activiteiten die betrekking hebben op de jeugd en het versterken van de vereniging. Denk hierbij onder andere aan het betrekken van ouders bij de vereniging, ledenwerving, het opzetten van sportactiviteiten in de wijk, het trainen van trainers en begeleiden van stagiaires.

Iedereen binnen de vereniging is vrij om mij aan te spreken of om iets te vragen. Ik hoop jullie allemaal te zien en te spreken. Ik kijk er erg naar uit!!

/ Nieuws

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *