Lid worden

Wil jij lid worden? 

Leuk!  HBV The Jumpers is een vereniging waar spelplezier voorop staat. Of je nou op hoog niveau of op sportief niveau wilt spelen of alleen wilt trainen, het kan bij onze vereniging.  Je kunt vanaf 8 jaar* bij ons komen basketballen. Twijfel je nog of je lid wil worden? Dan kun je aanmelden voor een proefles. 

Na een proefles zijn onze gastouders of een bestuurslid aanwezig om je tijdens een intakegesprek de nodige informatie over de vereniging te geven (bijvoorbeeld jouw rechten, maar ook jouw plichten) en hoe het mogelijk is om lid te worden. 

 

LEDENSTOP  

Vanaf 21 september 2020 is er een WACHTLIJST voor alle wedstrijdteams. Voor recreanten, meisjes en jongens vanaf 10 jaar is er nog wel aanmelding mogelijk. Het is wel mogelijk een aanvraag te mailen: gastouder@hbvthejumpers.nl maar u komt dan op een wachtlijst en zodra er ruimte is voor nieuwe leden dan nemen we contact met u op in volgorde van aanmelding.                                                                                                                                                                                           

Aanvragen voor een proefles kan alleen via de mail bij: gastouder@hbvthejumpers.nl 

Lid worden 

Wil je lid worden na proefles, dan dien je online het (digitale)aanmeldingsformulier helemaal in te vullen. Hiervoor krijg je een link via de gastouder die is gekoppeld aan je aanvraag nummer die je hebt ontvangen bij aanvraag in de mail bevestiging voor een proefles. Ook dien je het ontvangen takencontract bij de inschrijving in te vullen en te retourneren bij de gastouder(s)/of een bestuurslid in de Jump Inn die je hebt ontvangen bij het intakegesprek

Het invullen van het lidmaatschapsformulier betekent niet dat je direct wedstrijden gaat spelen!  

Elke aanmelding wordt in overleg met de teamcoach en Technische Commissie beoordeeld: het kan zijn dat een team al vol zit, of dat er een bepaald niveau is vereist. 

Je kunt pas mee doen met de trainingen en wedstrijden als de aanvraag tot het lidmaatschap is goedgekeurd, de eerste betaling is voldaan of als je Ooievaarspas is gescand en het takencontract ingevuld is en ingeleverd. 

Afspraken over het lidmaatschap: 

De contributie en ook eventuele boetes moeten op tijd worden betaald. 

Bij het lidmaatschap horen afspraken, verantwoordelijkheden en verplichtingen, die staan kort op deze pagina beschreven. Alle afspraken kun je nalezen in het huishoudelijk reglement

Het lidmaatschap van de vereniging wordt aangegaan voor een heel seizoen dat loopt van 1 juli tot 30 juni. De wedstrijden en de trainingen zijn van begin september tot eind april.

 

Schuldvrijverklaring 

Heb je de afgelopen vijf jaar bij een andere vereniging gespeeld, dan moet je bij de penningmeester van je oude vereniging een schuldvrijverklaring laten invullen en bij onze vereniging inleveren. 

Ooievaarspas 

Heb je een Ooievaarspas dan moet je bij het inschrijven de originele pas bij je hebben en moet je de pas laten scannen om aan te tonen dat deze actief en geldig is. 

Over het voordeel van de Ooievaarspas lees je verder bij Ooievaarspas. 

 

Teamindeling 

De indeling in teams gebeurt op basis van je leeftijd (geboortejaar) en spelniveau. Zo beginnen we met de leeftijdscategorie onder 10 jaar (ofwel U10), onder 12 jaar (U12), onder 14 jaar (U14), enzovoorts tot en met de senioren. In het contributieoverzicht kun je deze indeling ook zien. 

 

Taken van spelers en/of ouders, verzorgers 

Zonder de hulp van de spelers en ouders/verzorgers kunnen we niet bestaan als vereniging, daarom horen de volgende taken bij het lidmaatschap:  

De ouders/verzorgers van spelers van U10 t/m U14 moeten regelmatig bij de wedstrijden aanwezig zijn en helpen bij het vervoer van het team naar uitwedstrijden. 

De ouder/verzorger van spelers van U10 t/m U14 worden ingedeeld voor het tafelen, dit gaat in overleg met de teamouder. Wij organiseren hiervoor ieder seizoen een tafelcursus. 

De ouders/verzorgers van spelers van U10 t/m U16 moeten bardiensten draaien, dit gaat in overleg met de teamouder. Instructies hiervoor worden uiteraard verzorgd. 

Spelers vanaf U18 moeten naast tafelen ook wedstrijden fluiten.  

Wij organiseren hiervoor ieder seizoen een cursus. 

Spelers vanaf U18 zijn verplicht naast tafelen en wedstrijden fluiten ook de bardiensten zelf te draaien. (dit gebeurt in overleg met de aanvoerder) 

 

Wedstrijdkleding 

Tijdens wedstrijden en/of toernooien speelt elk team in door het Bestuur vastgestelde wedstrijdkleding, zodat onze teams er netjes en verzorgd uitzien . 

Het is niet toegestaan dat er twee dezelfde rugnummers in een team worden gebruikt, dus altijd vooraf met de coach overleggen welke nummers nog vrij zijn. Ons nieuwe tenue is hier te bestellen.

Opzeggen 

Opzeggen van het lidmaatschap moet voor 1 april. Opzeggen na 1 april betekent dat je het volledig contributiebedrag voor het volgende seizoen moet betalen. 

 

*Jonger dan 8 jaar:  HBV The Jumpers / Dribble Academy den Haag

Vanaf 1 september 2020 is het mogelijk dat kinderen jonger dan 8 jaar worden aangemeld per mail bij: gastouder@hbvthejumpers.nl 

HBV The Jumpers werkt samen met de Dribble Academy den Haag waar je al vanaf 3 jaar kunt leren hoe leuk basketbal is. 

Het doel van deze samenwerking is dat jonge kinderen van 3 t/m 8 jaar plezier hebben in bewegen en spelenderwijs kennis maken met de sport basketbal. Tijdens de gestructureerde lessen leren de peuters en kleuters de basisvaardigheden van basketbal, zoals: gooien, vangen, rennen, springen en natuurlijk dribbelen.  

Tijdens de kinderlessen in de leeftijd van 7 t/m 8 jaar en jeugdlessen staat plezier in bewegen hoog in het vaandel. Vanaf 8 jaar is er de mogelijkheid om direct bij de trainingen van HBV The Jumpers aan te sluiten in de sporthal ’t Zandje waar de trainingen ook door de Dribble Academy verzorgd worden. 
In deze leeftijdscategorie t/m 12 jaar leggen we meer nadruk op de basisvaardigheden: dribbelen, schieten, passen en snelheid. Daarnaast gaan we dieper op in het spel, zoals: aanvallen, verdedigen en de spelregels.  
Basketbal is echt een teamsport: Together Everybody Achieves More! Daarom bieden we verschillende sociale vaardigheden aan. De kinderen leren samenwerken, samen spelen, zelfvertrouwen krijgen en doorzetten.